Verhuizen naar Andorra: handige tips voor uw investering in onroerend goed

 

Bekend over de hele wereld als een van de belastingparadijzen, het is ongetwijfeld een populaire bestemming voor beleggers.

 

Het kopen van een huis in Andorra kan uw beste investering zijn, want er zijn zoveel voordelen.

We beginnen met een opsomming van alles wat u moet weten en dat kan nuttig voor u zijn door deze grote stap te zetten.

                   

Laten we beginnen met te zeggen dat Andorra een maximale inkomstenbelasting van 10% heeft en dat er geen successierechten zijn. Dus, net als belastingheffing, is het een uiterst handig land.

Hier is een kleine verklarende lijst om je beter in de budgettaire bui van Andorra te krijgen:

 

· Persoonlijke inkomstenbelasting: 10%

· Bedrijfsinkomstenbelasting: 10%

· Belasting op meerwaarde: 15%

· Successiekosten: niet-bestaand

· BTW: 4%

 

Nadat we de fiscale uitdaging hebben overwonnen, gaan we naar de sectie over klimaat en services.

Het klimaat van dit land is duidelijk bergachtig, aangezien de hoofdstad meer dan 1000 meter boven zeeniveau ligt. Op het gebied van transport zijn de belangrijkste luchthavens Perpignan, Lleida, Toulouse en Barcelona. Terwijl de stations zijn 'Hospitalet-près-l'Andorre (beheerd door het Franse SNCF) en die van Latour-de-Carol (mede-beheerd door de SNCF Franse en Spaanse RENFE).

 

De hoofdstad Andorra la Vella heeft ongeveer 22.000 inwoners en is bijzonder actief dankzij een eeuwigdurende toeristenstroom gedurende het hele jaar. Daarnaast moet eraan worden herinnerd dat de stad ook het centrum is van veel banken en bedrijven die de status van belastingparadijs genieten.

Het maakt geen deel uit van de Europese Unie, maar er is een douaneovereenkomst waarmee de euro kan worden gebruikt.

 

Het vinden van een baan in Andorra is niet zo ingewikkeld.

Allereerst is het nodig om toestemming te vragen om in deze staat te kunnen wonen en werken. Dit alles is mogelijk dankzij de compilatie van verschillende documenten die de immigratiedienst nodig heeft (identiteitskaart en immigratievergunning zijn essentieel!).

 

De werkloosheid is echt heel laag, wat aantoont dat de economie van het land in uitstekende gezondheid verkeert!

Het Prinsdom slaagde er zelfs in om tot de top tien van de wereld te behoren wat betreft institutionele stabiliteit, het ontbreken van geweld en de effectiviteit van de overheid. Karakteriseren van elementen die een fundamentele rol spelen in het besluitvormingsproces met betrekking tot een hypothetische overdracht.

 

Nu komen we bij het meest opvallende punt, namelijk de wetten die onroerendgoedtransacties regelen voor zowel ingezetenen als niet-ingezetenen.

 

De wetgeving is sinds 2012 veel flexibeler geworden, zozeer zelfs dat het kopen van een woning momenteel een zeer vereenvoudigd proces is geworden.

Momenteel zijn er geen beperkingen op onroerendgoedaankopen. De onroerendgoedmarkt leeft en is in rep en roer, maar denk dat de afgelopen jaren de markt met 20% is gegroeid.

Een echt exorbitant percentage dat beleggers aanmoedigt om naar deze zo praktische realiteit te kijken.

Prijzen variëren afhankelijk van de gebieden. In de hoofdstad kan ook een huurovereenkomst worden ondertekend met 150 euro per maand. Terwijl bij de aankoop van een appartement de prijzen beginnen bij 175.000 euro.

 

We hopen dat onze gids nuttig is geweest en (waarom niet) je hebt besloten om deze grote stap richting Andorra te nemen!

Related Insights

  •  
    Verhuizen naar Andorra: handige tips voor uw investering in onroerend goed

      Bekend over de hele wereld als een van de belastingparadijzen, het is ongetwijfeld een populaire bestemming voor beleggers.   Het kopen van een huis in Andorra kan uw beste investering zijn, want er zijn zoveel voordelen. We beginnen met een opsomming van alles wat u moet weten en dat ...

Related panden

Cod. 29371

Verkoop 3 Slaapkamers, Andorra, La Massana, La Massana, Av Sant Antoni 69

300,000.00EUR
Verkoop
3 Slaapkamers

100 m²
3 slaapkamers appartement, een van hen suite, met 2 badkamers, een grote keuken met kasten voor recycling en een grote wasruimte. Er is een parketvloe...
Cod. 20731

Verkoop Andere (Residentieel), Andorra, La Massana, SISPONY, CTRA LES AGUDES 10

1,200,000.00EUR
Verkoop
Andere (Residentieel)

300 m²
FANTASTISCH HUIS MET UITZICHT ESPECTULARES. 4 bed. 3.5 Badkamers, VEEL 327 M ², keuken, eetkamer, woonkamer, terras, TUIN, APARC. Voor 2 wagens. LEER ...
UNAVAILABLE
Cod. 19770

Verkoop 1 Slaapkamer, Andorra, La Massana, Arinsal, Carretera Gral de Arinsal

190,000.00EUR
Verkoop
1 Slaapkamer

65 m²
Gerenoveerd, 65m2, 1 dubbel, 1 badkamer, keuken ontwerp, woonkamer met toegang tot het balkon. Parkeerplaats en berging. Het appartement is gelegen di...
UNAVAILABLE
Cod. 14602

Verkoop Hoeve, Andorra, Andorra la vella, Escaldes, Coll de Jou, s/n

2,750,000.00EUR
Verkoop
Hoeve

785 m²
Luxe Xalet prachtige persoon in het Prinsdom Andorra, met een prachtig uitzicht en kwaliteit afwerkingen. Accommodatie van 420 m2, garage van 386 m2, ...
UNAVAILABLE
Cod. 8816

Verkoop Café/Restaurant/Nightclub, Andorra, Andorra la vella, Andorra, 45 Av St Antoni

225,000.00EUR
Verkoop
Café/Restaurant/Nightclub

160 m²
Restaurant-Pizzeria Grill de enige pizzeria met houtoven in de Massana Een kamer met een capaciteit voor 50 personen plus een zomerterras met een capa...
UNAVAILABLE
2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Voorkeuren

    Stel uw voorkeuren in zoals taal, munteenheid en vierkante meters of square feet, voor een beter resultaat op de Realigro website.

    Stel nu Dit bericht niet meer tonen
BB